miercuri, 16 octombrie 2013

Tarta cu prune si crema de branza


Ingrediente:
-pentru aluat: 300g faina, 100g unt, 100g zahar, ½ plic praf de copt, 2 linguri smantana, 2 oua, esenta de vanilie

-pentru crema: 700g prune, 6 linguri pesmet, 5 oua, 600g branza de vaci, 100g zahar, esenta de vanilie, 10 linguri faina

Mod de preparare:
Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute acoperit cu o folie de plastic.
Pentru crema mixezi branza si o amesteci cu ouale, faina, zaharul si esenta de vanilie. Speli prunele, scoti samburii si le tai cubulete.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii tavii. Intepi aluatul cu furculita in mai multe locuri, dupa care presari pesmet si asezi prunele taiate cubulete. 
Deasupra pui crema de branza
si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute, la 180 de grade C. 
Lasi sa se raceasca si apoi tai prajitura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu