duminică, 22 martie 2015

Placinta cu dovlecei si morcovi



Ingrediente:
5 oua
2 dovlecei
150 g morcovi
120 g faina
100 ml ulei floarea soarelui
80 g telemea
½ cutie boabe de porumb
1 ceapa mica
1/2 plic praf de copt
sare
piper

Mod de preparare:
Cureti dovleceii, ceapa si morcovii si ii dai prin razatoare, apoi ii storci foarte bine de zeama.



Adaugi boabele de porumb si amesteci. Razi si telemeaua. 


Intr-un vas, amesteci ouale cu uleiul si apoi adaugi sare, piper si faina cernuta cu praful de copt. Adaugi ouale peste compozitia solida si amesteci bine pana obtii un aluat uniform.


Tapetezi forma cu unt si faina si torni aluatul.


Coci placinta la 180°C, in cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute. 



Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Laurei Adamache , pe care o felicit pentru bunatatile cu care ne incanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu