duminică, 30 august 2015

Tarta cu branza si prune



Deoarece aveam ceva branzica si prune prin frigider, m-am gandit sa incropesc o prajitura rapida. A fost o idee foarte buna, deoarece pe cat de repede am facut-o, pe atat de repede am si mancat-o (impreuna cu mancaciosii mei).

Ingrediente:
1 aluat foietaj
300g branza de vaci
1 ou
15-20 prune
60g zahar pudra
Esenta de vanilie

Mod de preparare:
Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama.
Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei apoi il intinzi putin cu sucitorul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul din loc in loc cu o furculita.
Mixezi branza cu oul si zaharul pudra apoi torni compozitia peste aluat. 


Adaugi prunele racite, indepartezi surplusul de aluat 


si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos aluatul.




Lasi sa se raceasca tarta si o tai felii.



Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu