marți, 7 februarie 2017

Ciorba de pui




Aveam un pui de tara primit de la mama-soacra si m-am gandit ca ar merge de minune o ciorbita gustoasa aromata cu Bors Maggi. A iesit un bors delicios "cu stele" (cum spune sotul meu). Va invit sa incercati si voi Borsul Maggi pentru a va convinge cat sunt de delicioasa ciorbitele.

Ingrediente: 
1 pui 
1 morcov 
1 ardei rosu
1 telina mica
1 radacina de patrunjel 
1 radacina pastarnac 
1 ceapa mare 
taitei 
Patrunjel verde
Leustean uscat
1 lingura Maggi Secretul gustului Legume 
1/2 lingura Bors Maggi 

Mod de preparare: 
Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. 


Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi durat prea mult timp sa fiarba normal. Transferi intr-o alta oala, mai mare, strecori supa si adaugi carnea, 


precum si morcovul, ardeiul si ceapa taiate marunt. Telina, pastarnacul si patrunjelul radacina le pun intregi si la final le scot, dar daca doriti le puteti taia cubulete si sa le lasati in ciorba. 


Mai completati cu apa, adaugati Maggi Secretul gustului Legume, dati focul mic si lasati pana cand acestea sunt fierte. 


Adaugati taiteii, lasati 5-8 minute, apoi puneti borsul Maggi si sare dupa gust si mai lasati sa clocoteasca pentru cateva minute. 


Inchideti focul si puneti verdeata proaspat tocata. 


 Ciorbita se serveste cu smantana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu