joi, 30 martie 2017

Snitel de curcan cu garnitura de cartofi


Cu siguranta toata lumea stie sa faca snitel. Va invit sa incercati si acest snitel din carne de curcan cu o garnitura delicioasa de cartofi aromatizati cu condimente Maggi.

Ingrediente:

-pentru snitel:
300g carne de curcan
2 oua
5 linguri faina alba
10 linguri pesmet
sare 
piper (optional)
ulei pentru prajit
50 g unt

-pentru garnitura:
7 cartofi
sare
1/2 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
8-10 linguri ulei
3-4 fire de marar
gogosari murati

Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). 


Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. 


Sarezi carnea si o piperezi usor.
Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta farfurie pui pesmetul.
Bati spuma ouale cu un praf de sare.
Asezi pe foc o tigaie si pui uleiul la incins.
Fiecare bucata de carne o treci succesiv prin faina alba ( scuturi usor de surplusul de faina), 


ou 



si pesmet (fara sa apesi). 




Pui snitelele la prajit in baia de ulei. 


Prajesti pe ambele parti.


Cand snitelele sunt rumene, pui in uleiul incins bucatele de unt si le lasi sa se topeasca. 
Scoti snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.


Pentru garnitura, cureti cartofii, ii speli si ii tai cubulete, apoi ii pui la fiert in apa cu putina sare si condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina. 


Ii lasi sa fiarba pana cand sunt aproape fierti, apoi scurgi apa si ii pui la calit in uleiul incins. 


Ii lasi sa se rumeneasca putin apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci.


Servesti snitelele calde alaturi de garnitura de cartofi. Poti servi si niste muraturi alaturi de acest preparat delicios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu