vineri, 7 aprilie 2017

Snitel din piept de pui cu garnitura de paste cu ardei si masline



Va invit sa serviti un snitel de pui alaturi de o garnitura de paste cu ardei si masline. Eu am folosit si o lingura de condiment Maggi pe care l-am pus in apa in care au fiert pastele si au iesit foarte bune.

Ingrediente:
-pentru snitel:
300g carne de pui
2 oua
5 linguri faina alba
10 linguri pesmet
sare 
piper (optional)
ulei pentru prajit
50 g unt

-pentru garnitura:
300 g penne
100 g masline fara samburi
½ ardei gras rosu
O lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume
Sare
Ulei de masline
Zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii. Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi carnea si o piperezi usor. Puteti vedea fotografii cu modul de pregatire a snitelelor accesand reteta Snitel de curcan cu garnitura de cartofi.
Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta farfurie pui pesmetul.
Bati spuma ouale cu un praf de sare.
Asezi pe foc o tigaie si pui uleiul la incins.
Fiecare bucata de carne o treci succesiv prin faina alba ( scuturi usor de surplusul de faina), ou si pesmet (fara sa apesi). 
Pui snitelele la prajit in baia de ulei. Prajesti pe ambele parti.
Cand snitelele sunt rumene, pui in uleiul incins bucatele de unt si le lasi sa se topeasca. 
Scoti snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Pui la fiert apa cu o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume si sare


 si cand clocoteste adaugi pastele. 


Le lasi sa fiarba 8-10 minute si le scurgi bine de apa.


Intre timp tai fasii ardeiul gras iar maslinele le tai rondele.


Pui pastele intr-un castron si adaugi maslinele, ardeiul, ulei de masline si zeama de lamaie. Daca mai este necesar adaugi sare.
Amesteci usor 


si servesti snitelul alaturi de garnitura de paste.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu