marți, 20 noiembrie 2018

Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura



Cu ajutorul robotului Kenwood Titanium Chef am pregătit un cheesecake cu ciocolată și jeleu de zmeură.
Îmi place mult bolul robotului deoarece are o capacitate mare (4,6 l) și 2 mânere pentru a-l manevra foarte ușor. Puterea acestui robot (1500W) este completată de accesoriile performante, din oțel inoxidabil, care includ un accesoriu pentru mărunțire, un tel și un accesoriu pentru frământare.
#buzzKenwoodTitanium 

Ingrediente:

-pentru blat:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt
-pentru cremă:
500 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
20 g gelatină granulată(2 pliculețe)
1 linguriță extract de vanilie
100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată albă + 100 ml frișcă lichidă

-pentru jeleu:
500 g zmeură
3 linguri zahăr
50ml apă
10 g gelatină

Pentru ornat:
100ml frișcă lichidă

Mod de preparare:
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema.


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata neagră mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.


Într-o altă cratiță încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata albă mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.



Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. 


Separat mixezi mascarpone cu restul de zahăr pudră, apoi îl adaugi peste frișca lichidă și mixezi până când obții o cremă omogenă. Împarți crema în două boluri și adaugi ciocolata topită. Într-un vas pui ciocolata albă, 


iar în celălalt pui ciocolata neagră și omogenizezi.



Hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată neagră și omogenizezi compoziția.



Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată neagră și o nivelezi. Pui platoul la frigider și îl lași pentru cel puțin 30 de minute. (eu nu am lăsat compoziția la frigider să se întărească puțin și când am turnat crema de ciocolată albă s-au făcut valuri și straturile nu au ieșit drepte și frumoase).


Între timp hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată albă și omogenizezi compoziția. Scoți platoul din frigider și torni crema de ciocolată albă și o nivelezi.
Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de zmeură.

Jeleu:
Pui zmeura într-o crăticioară și adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. 


Lași să se răcorească, pasezi zmeura și și o treci printr-o sită. Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. Amesteci gelatina cu sosul de zmeură și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 2-3 ore.



Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frișca lichidă și decorezi prăjitura după imaginație.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu