luni, 6 iulie 2015

Chiftele cu ciuperci si cartofi



Ingrediente:
300g ciuperci
3 cartofi fierti
1 ou
75 g parmezan
1/2 legatura patrunjel
2 linguri pesmet
sare
piper
ulei de masline

pesmet pentru invelisul crocant

Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca.


Intr-un castron razi cartofii fierti pe razatoarea mica, 


apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati in masina de tocat. 


Adaugi parmezanul, patrunjelul tocat marunt, cele 2 linguri de pesmet, sare si piper dupa gust


si amesteci compozitia pana se omogenizeaza.



Din compozitia obtinuta iei cate o lingurita si formezi bilute de marimea unei nuci. Le dai prin pesmet, astfel incat sa fie complet acoperite de pesmet. 


Acoperi cu hartie de copt tava aragazului, asezi chiftelutele, 


le stropesti cu putin ulei de masline si introduci tava in cuptorul preincalzit  la 190 de grade C, pentru 25-30 de minute pana ce se rumenesc frumos. 


Le lasi sa se raceasca putin si le servesti alaturi de o salata.


Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu