Ingrediente:
300g
ciuperci
3 cartofi
fierti
1 ou
75 g
parmezan
1/2
legatura patrunjel
2 linguri
pesmet
sare
piper
ulei de
masline
pesmet
pentru invelisul crocant
Mod de
preparare:
Fierbi
cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca.
Intr-un
castron razi cartofii fierti pe razatoarea mica,
apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati in masina de tocat.
Adaugi parmezanul, patrunjelul tocat marunt, cele 2 linguri de pesmet, sare si piper
dupa gust
si amesteci compozitia pana se omogenizeaza.
Din
compozitia obtinuta iei cate o lingurita si formezi bilute de marimea unei
nuci. Le dai prin pesmet, astfel incat sa fie complet acoperite de pesmet.
Acoperi cu hartie de copt tava aragazului, asezi chiftelutele,
le stropesti cu
putin ulei de masline si introduci tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru 25-30 de minute pana
ce se rumenesc frumos.
Le lasi sa se raceasca putin si le servesti alaturi de o salata.
Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu