vineri, 25 septembrie 2020

Ciorba radauteana





Ingrediente:

750 g piept de pui
5 căței de usturoi
2 foi dafin
3 morcovi mici
1 ceapă
1 păstârnac
1 ardei gras roșu
1 felie țelină
1 pahar smântână grasă
2 gălbenușuri de ou
2 linguri oțet
sare
1 linguriță boabe piper
pătrunjel verde


Mod de preparare:
Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin.



Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii.



Când legumele sunt pătrunse se scot din zeamă cu o paletă cu găuri .
Se scot și foile de dafin.
Dacă doriți se poate strecura zeama.
Rețetele consacrate recomandă să se adauge înapoi doar morcovul tăiat mărunt. Eu am tăiat cubulețe mărunte, morcovii și țelina și ardeiul, pentru consistență și le-am pus înapoi în oală.
Usturoiul se pisează și se pune în zeamă.
Smântâna se amestecă bine cu cele 2 gălbenușuri de ou. 


Peste amestecul cu smântână se adaugă câte un polonic de zeamă. Se adaugă 10 polonice cu zeamă amestecând mereu, apoi se toarnă amestecul peste zeama din oală ( în acest moment focul se reduce la minimum) și se amestecă. Se acrește cu oțet după gust.

Se sărează dacă mai este necesar.



La servire se adaugă pătrunjel verde tocat.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu