marți, 1 octombrie 2019

Aperitiv cu legume și piept de pui



Fetelor mele le plac foarte mult budincile cu legume, în diverse combinații. De această dată am încercat o combinație cu carne de pui. Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă.

Ingrediente:
200g piept de pui
1 legătură ceapă verde
1 ardei gras roșu
1 borcan ciuperci
4 ouă
200g brânză de vaci
100g smântână
sare
condiment pentru pui
piper
ulei de măsline

mix de seminte (pentru decor)

Mod de preparare:
Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când carnea este făcută și scade apa.


Mixezi ouăle cu smântâna și brânza de vaci. Adaugi sare și piper după gust.


Într-o altă tigaie călești în puțin ulei, ceapa verde tocată rondele și ardeiul tocat cubulețe, 


apoi adaugi ciupercile tocate mărunt. 


Adaugi și carnea de pui și omogenizezi compoziția, apoi o lași să se răcorească.


Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni legumele 


apoi adaugi compoziția de ouă și presari semințele deasupra. 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute, până  când se rumenește frumos.


Lași să se răcească puțin și tai budinca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu