luni, 3 septembrie 2018

Gulas unguresc cu galuste si cartofi





Recent am primit spre testare setul de 11 piese TEFAL INGENIO EXPERTISE L6509902. În componența setului intră: o tigaie de 22 cm, una de 26 cm, o tigaie wok de 26 cm si 3 crăticioare cu capace de plastic cu închidere ermetică de 16, 20, 24, cm, un mâner universal ce se prinde la toate 6 vase și o spatulă metalică. Vasele sunt compatibile cu toate sursele de caldură (aragaz, cuptor, plită cu inducție).


Pentru început am testat tigaia wok de 26 de cm și am pregătit un gulaș delicios. 
Concluzia: deoarece tigaia are un învelis antiadeziv, mâncarea nu se arde și nu se lipește. Totodată tigaia se curăță cu foarte mare ușurință.

#buzztefalcooking


Ingrediente:
600 g carne de vită
2 cepe albe (mari)
2 căței de usturoi
1 ardei capia
1 morcov
300 g roșii în sos
3 cartofi
3-4 linguri ulei
1 legatură pătrunjel verde
apă
boia de ardei dulce 
boia ardei iute 
2 foi de dafin
chimen
sare 
piper 

-pentru găluște:
80 g făină
1 ou
sare
O lingură apă

Mod de preparare:

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin.
Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute.
Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și îl tai cubulețe. Morcovul îl cureți, îl speli și îl razi prin răzătoarea fină. Cartofii îi cureți, îi speli și îi tai cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 
Scoți carnea pe un șervețel absorbant. Pui uleiul la încins și apoi pui carnea la călit pentru câteva minute. 


Adaugi ceapa, usturoiul tocat mărunt, morcovul 


și condimentele, 


apoi torni sosul de roșii pasate. 


Torni 2 pahare de apă (sau apa în care a fiert carnea) și lași să fiarbă cca 20 de minute.


Între timp cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe și îi adaugi în tigaie.



Bați oul cu un praf de sare și o lingură de apă, apoi adaugi făina treptat și prepari un aluat pe care îl întinzi pe masa de lucru înfăinată (în forma unui bastonaș îngust), 


apoi îl tai, cu un cuțit bine ascuțit, în bucățele de aproximativ 1 cm grosime. 


Adaugi găluștele și mai fierbi 20-25 de minute. 



Gulașul unguresc se servește cald, cu pătrunjel verde și smântână.

Cu Tefal Ingenio Expertise l6509902 gătitul este o plăcere!







Pentru această rețetă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane dar și de la Camelia Coman (de pe blogul bucataras.ro). Le mulțumesc fetelor pentru inspirație!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu