sâmbătă, 1 august 2020

Pui cacciatore



Acest preparat este de origine italiană și poate fi pregătit atât dintr-un pui întreg cât și din pulpe sau piept de pui, după preferință. Am găsit mai multe variante: unele cu vin, altele fără, unele cu morcov și țelină,altele fără, unele fără măsline. Așadar, puteți folosi ce ingrediente vă plac vouă. Nouă ne plac legumele și am folosit cât mai multe, iar rezultatul a fost delicios.

Puteți folosi și un vin alt, demisec. Eu prefer vinul roșu demidulce.

Ingrediente:

6 pulpe de pui 
1 conservă roșii în sos
1 conservă de ciuperci
1 ardei gras roșu 
1 ardei galben
100g măsline fără sâmburi
1 ceapă 
3 căței de usturoi 
150 ml vin roșu 
1 morcov mic 
1 bucățică de țelină 
300 ml supă de pui
sare
piper
cimbru uscat
oregano uscat
ulei de măsline 
Pătrunjel verde
Mod de preparare: 

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Se condimentează carnea de pui cu sare și piper.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se dau deoparte.


Se taie ceapa julien și se călește cu usturoiul pisat. Se adaugă roșiile în sos mixate, busuioc, oregano, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic. 



Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă la foc mediu pentru 4-5 minute, ca să se evapore alcoolul. 


Se adaugă ardeii tăiați felii, morcovul și țelina date pe răzătoarea mică și ciupercile clătite cu apă (și tăiate mai mici, dacă e cazul). 





Se adaugă pulpele de pui și supă de pui (sau o cană de apă), sare și piper după gust și se introduce vasul în cuptor pentru 50-55 de minute. 


La fiecare 20 de minute se întorc bucățile de pui. După 30 de minute se adaugă și măslinele.


Când carnea este gata și a scăzut sosul, se presară pătrunjel tocat.
Se servește preparatul cald cu mămăliguță.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu