Frisca LaDORNA este obtinuta din cel mai bun lapte, 100% naturala,
fara conservanti. Un produs de calitate intotdeauna va fi cel mai bun ajutor in
bucatarie.
Pentru o frisca reusita respectati modul de
preparare:
• Pastreaza cutia la frigider minimum 24 ore
inainte de a prepara frisca.
• Agita cutia inainte de utilizare.
• Toarna continutul intrun bol rece.
• Ustensilele trebuie sa fie rece
• Bate frisca cu mixerul la viteza medie, intre
7-10 minute
Ingrediente:
-pentru blat umed (23 cm):
133g ciocolată neagră (54,5% cacao)
80g cafea fierbinte
166g iaurt grecesc
133g ulei
3 ouă
200g făină
200g zahăr
66g cacao extra black
5g praf de copt
2g sare
-pentru crema de piersici:
2 borcane compot de piersici
250g mascarpone
400ml frișcă neîndulcită LaDorna
10g gelatină + 50ml compot de piersici
100g zahăr
-pentru ornat:
300ml frișcă neîndulcită LaDorn
250g mascarpone
60g zahăr
50g ciocolată
1/2 piersică din compot
căpșuni
mure
Mod de preparare:
Pentru blat:
Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească
amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de
aburi. Se lasă să se răcorească. Cafeau nu se va simți în blat, dar potențează gustul de ciocolată.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iartul și se amestecă cu
un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată și se omogenizează. Ideal este ca
toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și
praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția
lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul
este omogen.
Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi și se ung cu unt marginile, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se răstoarnă aluatul cu fața în jos pe un grătar și se lasă să se
răcorească complet. După ce s-a răcit complet se taie pe orizontală. Mi-au
ieșit 3 felii, dar eu am folosit doar 2 pentru tort.
Pentru cremă, se mixează 350g piersici cu ajutorul unui blender
vertical.
Se pune gelatina la hidratat în 50 ml de compot de piersici, apoi
se topește pe baie de aburi și apoi se lasă să se răcorească.
Se pune crema mascarpone într-un castron, se adaugă zahărul măcinat și se mixează 30 de secunde, apoi se adaugă frișca neîndulcită și se mixează până când se obține o compoziție fermă.
Se adaugă piureul de piersici
și se omogenizează.
Se pune 2-3 linguri din cremă peste gelatina răcorită și se
omogenizează, apoi se toarnă gelatina peste crema de piersici și se
omogenizează.
și apoi se toarnă restul cremei deasupra și se nivelează.
Se așează al doilea blat deasupra cremei și se introduce tortul în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Se trece ușor cu cuțitul pe marginea inelului reglabil pentru a-l desprinde de cremă și apoi se îndepărteaza inelul. Eu am folosit folie de acetat și s-a desprins ușor din jurul tortului.
Pentru ornat:
Se pune crema mascarpone într-un castron, se adaugă zahărul măcinat și se mixează 30 de secunde, apoi se adaugă frișca neîndulcită și se mixează până când se obține o compoziție fermă.
Se îmbracă tortul cu crema,
păstrând 1/3 din cremă pentru a-l orna.
Pentru dantela de ciocolată, se topește ciocolata pe baie de aburi
și se lasă să se răcorească 1-2 minute.
Se măsoară circumferința și înălțimea tortului și apoi se taie o
fâșie de hârtie de copt de lungimea acestuia (+ 1 cm ca să-l putem manevra) și
cu 1 cm mai înalt.
Se pune ciocolata topită într-un poș sau o pungă, se taie un colț și se fac forme pe hârtia de copt întinsă. Se lasă 2 minute să se răcească, apoi se aplică cu grijă hârtia de copt în jurul tortului. Eu am încercat să-l ornez, dar pe urmă m-am gândit că poate se strică moațele când îndepărtez hârtia de copt și am renunțat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu