vineri, 4 iunie 2021

Placinta cu branza si spanac


Dacă și vouă vă plac plăcintele cu brânză la fel de mult cum ne plac nouă, vă invit să încercați o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit. Este asemănătoare cu plăcinta grecească Spanakopita, dar în cazul acesteia se folosește brânză sărată (feta sau telemea).

Ingrediente:
400 g foi subțiri de plăcintă
ulei pentru stropit foile (sau unt topit)

Umplutura de brânză: 30g unt
o legătură de ceapă verde
3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
350g spanac congelat (bucăți mai mari)
4 ouă
500 g brânză de vaci dulce
sare
piper
pătrunjel verde


Mod de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usutroiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul congelat și lași să fiarbă până când scade apa și apoi lași să se răcească.



Mixezi ouăle bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Adaugi brânza sfărâmată și apoi adaugi pătrunjelul tocat și legumele răcorite.Amesteci totul bine cu o lingură.




Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Ungi tava cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei (sau unt topit) și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 5 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni umplutura, nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu întinzi4 foi (stropite cu ulei și ele), iar ultimele 3 foi le pui tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și le ungi cu ulei.





Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu