duminică, 6 iunie 2021

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan



Dacă sunteți pe fugă și vreți să pregătiți ceva rapid și delicios, acest preparat e alegerea perfectă. A fost apreciat de toată familia, de la mic la mare. Eu m-am inspirat de la Savori urbane și le mulțumesc fetelor, pentru că împărtășesc cu noi tot felul de rețete delicioase. 

Ingrediente:
3 buc. pulpe de pui dezosate
2 linguri ulei
sare

piper
1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
30 g unt
200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
30 g parmezan 


Mod de preparare:
Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.



Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. 



Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.



Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.



Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.



Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. 



Se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu