Curry-ul este originar ca fel de mâncare din sudul Indiei și provine din cuvântul “kari”, din dialectul Tamil și înseamnă sos sau supă care se servește cu orez.
Rețeta a fost absolut delicioasă și fetelor mele le-a plăcut foarte mult. Mezina mi-a repetat de mai multe ori că e delicioasă.
Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Georgianei căreia îi mulțumesc pentru idee.
Ingrediente:
5 pulpe de pui întregi
2 cepe medii
1 ardei gras roșu
1 conservă năut (400g)
400g roșii cuburi
1 linguriță curry
sare
4 linguri ulei de măsline
200g orez
Mod de preparare:
Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă apă cât să le acopere pe jurmătate. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când se frăgezesc și carnea pare să se desprindă ușor de pe os.
Ingrediente:
5 pulpe de pui întregi
2 cepe medii
1 ardei gras roșu
1 conservă năut (400g)
400g roșii cuburi
1 linguriță curry
sare
4 linguri ulei de măsline
200g orez
Mod de preparare:
Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă apă cât să le acopere pe jurmătate. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când se frăgezesc și carnea pare să se desprindă ușor de pe os.
Separat se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline ceapa și ardeiul tocate mărunt.
Se adaugă roșiile cubulețe, condimentele și năutul (fără zeama din conservă) și se mai lasă câteva minute până începe sosul să fiarbă.
Se pune puiul în sos și se lasă pe foc mediu cu capacul pus până scade lichidul lăsat de roșii.
Se servește cu orez simplu, pătrunjel proaspăt tocat deasupra și lămâie.
Notă: Pentru orez recomand gătirea după raportul 1 pahar orez : 2,5 pahare apă. Se pune orezul cu apa, 2 linguri ulei și sare, la foc mediu într-un vas antiaderent. Când începe să scadă lichidul se pune capac și se lasă la foc mic până se evaporă toată apa.
Se servește cu orez simplu, pătrunjel proaspăt tocat deasupra și lămâie.
Notă: Pentru orez recomand gătirea după raportul 1 pahar orez : 2,5 pahare apă. Se pune orezul cu apa, 2 linguri ulei și sare, la foc mediu într-un vas antiaderent. Când începe să scadă lichidul se pune capac și se lasă la foc mic până se evaporă toată apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu