sâmbătă, 7 octombrie 2017
Briose cu ciocolata
Am câștigat recent o tavă simpatică de brioșe și m-am gândit să o testez. Această rețetă am pregătit-o astăzi împreună cu fetița mea, după o rețetă de la Marilena.
Ingrediente (pentru 12 buc):
4 ouă
70 g zahăr
100 g ciocolată neagră
100 g unt
250 g făină
1 plic praf de copt
esență de lămâie
Mod de preparare:
Pui ouăle într-un bol înalt împreună cu zahărul măcinat și le mixezi câteva minute până când obții o spumă aerată. Adaugi esența de lămâie și mixezi.
Ciocolata împreună cu untul le topești la bain marie,
le lași la răcit câteva minute, apoi le torni peste spuma de ouă.
Cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi în aluat.
Toate ingredientele le omogenizezi încet cu o lingură.
Torni aluatul în formele de copt
și le bagi în cuptorul preîncins și coci brioșele la o temperatură medie timp de 25 de minute, apoi le scoți și le lași la răcit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu