Vă invit la o felie de tară rapidă și delicioasă.
Am avut ca sursă de inspirație revista Practic în bucătărie.
Ingrediente:
-pentru aluat:
250g făină
1 ou
1/2 plic praf de copt
150g brânză dulce
6 linguri ulei
3 linguri zahăr
1 praf sare
-pentru umplutură:
300g brânză dulce
200g smântână
4 ouă
zeamă de lămâie
6 linguri zahăr
1 plic praf de budincă de vanilie
1 linguriță ghimbir ras fin
4 pere
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat,
apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine.
Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți.
apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine.
Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți.
Pentru umplutură, decojești perele, le tai în 2 și le cureți casetele cu
semințe. Fiecare jumătate o tai felii, fără a tăia în totalitate, ci lăsându-le
unite spre vârf. Le stropești cu zeamă de lămâie. Bați albușurile spumă tare,
adăugând puțină zeamă de lămâie, apoi zahărul măcinat. Mixezi gălbenușurile cu
brânza, smântâna,
zeama de lămâie rămasă, ghimbirul ras și praful de budincă.
Încorporezi albușurile amestecând delicat, de jos în sus.
zeama de lămâie rămasă, ghimbirul ras și praful de budincă.
Încorporezi albușurile amestecând delicat, de jos în sus.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de
minute.
Lași să se răcească tarta în tavă și o servești.
Lași să se răcească tarta în tavă și o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu