Am pregătit acest preparat delicios având ca sursă de inspirație o
rețetă de-a d-nei Catalina, de pe site-ul bucataras.ro, pe care o felicit pentru minunățiile cu care ne
încântă și îi mulțumesc pentru idei!
Ingrediente:
1 piept de pui
1 ceapă mijlocie
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei
5 ouă
150 g cașcaval (sau cheddar)
125 g de pesmet
150 ml lapte
3 linguri de pătrunjel tocat
100g măsline fără sâmburi
1 lingură de praf de copt
sare
1 piept de pui
1 ceapă mijlocie
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei
5 ouă
150 g cașcaval (sau cheddar)
125 g de pesmet
150 ml lapte
3 linguri de pătrunjel tocat
100g măsline fără sâmburi
1 lingură de praf de copt
sare
piper
1 lingură pudră de curcuma (opțional)
1 lingură pudră de curcuma (opțional)
coriandru tocat (opțional)
Mod de preparare:
Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe.
Mod de preparare:
Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe.
Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit.
După
ce a fiert pieptul de pui, lași compoziția să se răcească.
Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul,
cașcavalul ras,
măslinele feliate și pătrunjelul tocat.
Adaugi praful de copt și apoi
încorporezi pieptul de pui răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi
pudră de curcuma și coriandru tocat.
Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția
și o introduci în
cuptorul preîncălzit la 200 de grade C timp de 35-40 de minute, până când se
rumenește frumos.
Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități.
Este foarte bună și rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu