marți, 6 aprilie 2021

Clatite cu spanac si crema de branza



De mult timp aveam în plan să încerc aceste clătite cu aluat cu spanac. Sunt absolut delicioase. Vă invit să le încercați și voi și să vă convingeți cât sunt de bune.

Pentru aluat am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor căreia îi mulțumesc și o pup.


Ingrediente (12 clătite):
200 g frunze proaspete de spanac
500 ml apă
1/4 linguriță sare
1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
3 ouă 
1/4 linguriță sare
300 ml lapte
220 g făină
2 linguri ulei de măsline


Pentru crema de brânză:
250 g brânză proaspătă de vaci

100g smântână

sare

 -în plus:

2 fire ceapă verde

roșii cherry

ridichi
semințe de pin


Mod de preparare:
Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și adăugi frunzele de spanac spălate și scurse. Le lăși să se opărească 2-3 minute, apoi pui frunzele de spanac la scurs, într-o sită.
Bicarbonatul de sodiu are un rol important în menținerea culorii de verde a frunzelor de spanac. 
Când se temperează frunzele de spanac le transformi în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele.
În bolul mixerului mixezi cele trei ouă cu sarea, apoi adaugi piureul de spanac și uleiul și omogenizezi compoziția.






Încorporezi, treptat făina și omogenizezi bine compoziția. Vei obține un aluat de clătite puțin mai gros decât cel clasic. 



Îl lași 10 minute să se odihnească, apoi coci clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei și bine încinsă. Se învârt de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, să nu apuce să devină maronii.




Pentru cremă, mixezi brânza de vaci și cu smântâna și sare după gust.
Tartinezi clătitele cu crema de brânză și presari ceapă verde tăiată rondele subțiri.



Servești cu roșii și ridichi.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu