Ingrediente:
-pentru blat:
350 g făină
40 g cacao
100 g zahăr
esență de rom
un praf de sare
2 ouă
200 g unt
-pentru umplutura de pere:
1.5 kg pere
30g amidon
20ml apă rece
-pentru umplutura de brânză:
500 g brânză de vaci
50 g zahăr
1 plic zahăr vanilat bourbon
2 ouă
2-3 linguri griș
Dimensiune tavă: 25/35 cm
Mod de preparare:
Se cerne făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom,
praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate
ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul
în 2 bile, se învelesc în folie alimentară și se bagă o bilă în frigider pentru
minim 30 de minute, iar cealaltă bilă se bagă în congelator (pentru a se rade
mai ușor).
Se curăță perele de coajă și semințe și se taie în cubulețe și se pun la călit până când lasă zeamă și se înmoaie. Amidonul se pune într-o cană și se adaugă treptat apa rece și se amestecă până când nu mai rămân cocoloașe. Se toarnă peste pere și se omogenizează compoziția. Se mai fierb perele încă 5 minute și se amestecă permanent. Se lasă să se răcească.
Se pune brânza într-un castron și se adaugă ouăle, zahărul măcinat și zahărul vanilat bourbon apoi se mixează cu un mixer vertical. Se adaugă grișul și se omogenizează.
iar la final se rade deasupra restul de aluat (scos din congelator).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu