joi, 26 decembrie 2019

Pomana porcului (friptura de purcel)


Deoarece socrii mei au tăiat porcul și mi-au adus o bucată frumoasă de carne, am pregătit o friptură delicioasă, pe care am servit-o cu mămăliguță și murături.

Ingrediente:

cca. 700g carne de porc
1 ceapă albă
2 lgt boia de ardei
sare
piper
cârnați de casă
murături preferate
mămăligă

Mod de preparare:
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.


Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. 


Se adaugă cârnațul tăiat bucăți, condimentele, un polonic de zeamă (în care a fiert carnea) și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă.


De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină zeamă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust.

 Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de murăturile preferate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu