sâmbătă, 1 august 2020

Prajitura din albusuri, cu cirese



Vă invit la o prăjitură de sezon. O puteți încerca cu orice fel de fructe vă plac vouă. Părerea mea e că în combinație cu fructe mai acrișoare e absolut delicioasă. Merită încercată! :)


Ingrediente:
Pentru blat (tava de 38x25 cm):
9 albușuri de ou
150 g zahăr
50 ml apă
O lingură zeamă de lămâie
3 linguri ulei
270 g făină
1 lingură cacao
Sare
1 linguriță praf de copt
700g cireșe

Mod de preparare:
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs.


Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă să fiarbă până când se topește zahărul.


Între timp se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă siropul fierbinte, mixând la viteză maximă.



 
Se adaugă cele 3 linguri de ulei, apoi făina amestecată cu praful de copt.


Se ia o parte din compoziție și se amestecă cu o lingură de cacao.


Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se pune din cele două compoziții, alternativ câte o lingură din fiecare.


După ce se pune jumătate din compoziție, se amestecă ușor cu o furculiță și se pune un strat generos de cireșe.


Se mai pune un strat din cele două compoziții și iar un strat de cireșe (se apasă puțin să intre în blat).


Se introduce tava în cuptor, pentru 30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.


Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se servește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu