duminică, 20 octombrie 2019

Supa crema de mazare cu spanac




Vă invit să încercați o supă-cremă rapidă, gustoasă și foarte sănătoasă. La noi a fost foarte apreciată de toți membrii familiei. Mie mi-au ieșit 5 porții din ingredientele de mai jos.

Ingrediente:
350g mazăre congelată
300g spanac
2 cartofi
1 bucată de țelină
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 dovlecel
o legătură pătrunjel
50g unt
sare
piper
apă

-pentru crutoane:
4 felii de pâine 
oregano
ulei de măsline

Mod de preparare:

Pui într-o oală cartofii, țelina, ceapa, usturoiul și dovlecelul curățate, spălate și tăiate cubulețe. Adaugi mazărea, 


acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust.
Între timp speli bine frunzele de spanac și le tai fâșii. Când sunt aproape fierte legumele adaugi spanacul și legătura de pătrunjel și mai lași 5 minute.



Scoți o parte din apă dacă este prea multă, mixezi bine și adaugi untul topit și omogenizezi. 


Dacă mai este necesar, adaugi sare și piper. Dacă vrei să fie mai cremoasă o treci prin sită.



Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în bucăți cât mai mici. Așezi bucățile de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și le condimentezi cu oregano. 


Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 


Servești supa cu crutoane.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu