sâmbătă, 1 august 2020

Prajitura cu iaurt si zmeura




Vă invit la o prăjitură absolut delicioasă pe care am pregătit-o azi, cu ce mai aveam prin frigider. Merge perfect cu sosul acrișor. 

Ingrediente:
400 g iaurt grecesc 

150g zmeură 

250 g făină 

3 ouă 

100g zahăr 

125 g unt 

1 lingură de praf de copt

1 praf de sare

 

-pentru sos:

200g zmeură

2-3 linguri zahăr

2 linguri amidon


Mod de preparare:
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu căpăta untul un aspect tăiat). 

Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează.



Se tapetează cu hărtie de copt fundul tăvii, iar pereții se ung cu unt și se toarnă aluatul, apoi se adaugă deasupra zmeura. Se bagă la cuptor pentru 50 de minute.



Pentru sos, se fierbe zmeura cu zahărul pentru 5 minute, 


apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o strecurătoare. 


Se adaugă amidonul și se amestecă până se omogenizează compoziția și se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară din nou, pentru a elimina boțurile de amidon rămase.



Se lasă să se răcească prăjitura și apoi se porționează și se servește cu sos.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu