Vă invit la o prăjitură absolut delicioasă pe care am pregătit-o azi, cu ce mai aveam prin frigider. Merge perfect cu sosul acrișor.
Ingrediente:
400 g iaurt grecesc
150g zmeură
250 g făină
3 ouă
100g zahăr
125 g unt
1 lingură de praf de copt
1 praf de sare
-pentru sos:
200g zmeură
2-3 linguri zahăr
2 linguri amidon
Mod de preparare:
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura
camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se
adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu căpăta untul un aspect
tăiat).
Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează.
Se tapetează cu hărtie de copt fundul tăvii, iar pereții se ung cu unt și se
toarnă aluatul, apoi se adaugă deasupra zmeura. Se bagă la cuptor pentru 50 de
minute.
Pentru sos, se fierbe zmeura cu zahărul pentru 5 minute,
apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o strecurătoare.
Se adaugă amidonul și
se amestecă până se omogenizează compoziția și se fierbe pentru 5 minute, apoi
se strecoară din nou, pentru a elimina boțurile de amidon rămase.
Se lasă să se răcească prăjitura și apoi se porționează și se
servește cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu