Fetelor mele le plac supele creme foarte mult. Încerc să fac combinații cât mai delicioase, care să fie pe gustul lor.
Ingrediente:
700g mazăre congelată
5 cartofi
O ceapă albă
2 fire ceapă verde
1 bucată de țelină
1 păstârnac
1 pătrunjel rădăcină
3 căței usturoi
50g unt
sare
piper
1 l apă
200ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele
spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut.
Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă sare și piper după gust. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă mazărea și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute.
Se toarnă smântâna pentru gătit și se oprește focul și se mixează bine.
Dacă supa este prea lichidă, se mai pune 5 minute pe foc. Dacă mai este
necesar, se mai adaugă sare și piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu