Vreți să pregătiți ceva rapid și delicios? Ați nimerit bine. Vă recomand să încercați și voi acest preparat, deoarece este foarte gustos și se pregătește foarte ușor.
Ingrediente:
2 pulpe de pui dezosate tăiate cubulețe (450-500 g)
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 borcan de ciuperci
1 lingură condiment pentru pui
sare
1 lingură condiment pentru pui
sare
piper
2 căni de supă / apă fierbinte
30 g unt
20 g făină
100 ml smântână
mărar tocat
+ mămăliguță pentru servit
2 căni de supă / apă fierbinte
30 g unt
20 g făină
100 ml smântână
mărar tocat
+ mămăliguță pentru servit
Mod de preparare:
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.
Se adaugă ceapa
tocată cubulețe, usturoiul, ciupercile tăiate cubulețe mici și se sotează
pentru 3-4 minute până se înmoaie puțin.
Se adaugă apa fierbinte, se acoperă oala cu un capac și se lasă
20-30 de minute să fiarbă la foc potrivit.
Se pune untul în altă crăticioară și se lasă să se topească.
Se
adaugă apoi toată făina și se amestecă cu un tel, la foc mic.
Se pune treptat
câte un polonic de supă / apă fierbinte și se amestecă încontinuu, să nu se
formeze cocoloașe.
Se adaugă din acest amestec peste carnea de pui atât cât se
dorește, până ajunge ciulamaua la consistența dorită.
La final se adaugă smântâna și se mai lasă 4-5 minute să fiarbă.
Se
condimentează după gust cu sare și piper și se servește ciulamaua împreună cu
mămăligă și puțin mărar verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu