Pentru masa de Paște am pregătit o pască cu brânză și ciocolată și am avut ca sursă de inspirație Pasca poloneză a Mirelei, de pe site-ul bucataras.ro
Eu am folosit mai puțin zahăr (deoarece nouă nu ne plac dulciurile foarte dulci) și am adăugat smântână.
Pentru blat:
1 ou
50 g zahăr
100 g unt
150 ml lapte
150 g făină albă
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
700 g brânză de vaci
120 g zahăr
4 ouă
Pentru blat:
1 ou
50 g zahăr
100 g unt
150 ml lapte
150 g făină albă
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
700 g brânză de vaci
120 g zahăr
4 ouă
100g smântână
esență de vanilie
50g griș
100 g stafide
Pentru glazură:
120 g ciocolată amăruie
50 ml lapte
Mod de preparare:
esență de vanilie
50g griș
100 g stafide
Pentru glazură:
120 g ciocolată amăruie
50 ml lapte
Mod de preparare:
Blatul:
Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a
dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei,
omogenizezi, apoi torni
laptele.
Separat, amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugi
amestecul și omogenizezi bine.
Torni 3/4 din compoziție într-o tavă rotundă cu
pereți detașabili (de 23 cm), tapetată cu hârtie de copt.
Introduci tava în
cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute.
Crema: Între timp, pregătești umplutura. Separi albușurile de gălbenușuri.
Crema: Între timp, pregătești umplutura. Separi albușurile de gălbenușuri.
Mixezi brânza cu zahărul măcinat, gălbenușurile și smântâna cu
ajutorul unui blender vertical.
Adaugi esența de vanilie și grisul și albușul
bătut spumă tare și omogenizezi ușor.
La final adaugi stafidele.
Scoți tava din cuptor
și torni brânza,
iar deasupra, pui restul de compoziție
din blat.
Dai din nou tava la cuptor și lași aproximativ 50-60 de minute până
când trece testul cu scobitoarea. Lași să se răcească în tavă, apoi transferi
pe un platou. Cred că ar trebui împărțită compoziția de blat în 2 părți egale, pentru că fiind puțină compoziție deasupra, a crăpat.
Ciocolata amăruie mărunțită o pui într-un ibric, împreună cu laptele și o lași până se topește și se omogenizează. Ungi pasca cu glazura de ciocolată.
O lași la frigider câteva ore și o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu