vineri, 3 mai 2019

Pasca cu branza si ciocolata



Pentru masa de Paște am pregătit o pască cu brânză și ciocolată și am avut ca sursă de inspirație Pasca poloneză a Mirelei, de pe site-ul bucataras.ro
Eu am folosit mai puțin zahăr (deoarece nouă nu ne plac dulciurile foarte dulci) și am adăugat smântână.


Pentru blat:
1 ou
50 g zahăr
100 g unt
150 ml lapte
150 g făină albă
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru umplutură:
700 g brânză de vaci
120 g zahăr
4 ouă
100g smântână
esență de vanilie
50g griș
100 g stafide

Pentru glazură:
120 g ciocolată amăruie
50 ml lapte

Mod de preparare:
Blatul: 
Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, 


omogenizezi, apoi torni laptele. 


Separat, amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugi amestecul și omogenizezi bine. 




Torni 3/4 din compoziție într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (de 23 cm), tapetată cu hârtie de copt. 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute.

Crema: Între timp, pregătești umplutura. Separi albușurile de gălbenușuri. 
Mixezi brânza cu zahărul măcinat, gălbenușurile și smântâna cu ajutorul unui blender vertical. 


Adaugi esența de vanilie și grisul și albușul bătut spumă tare și omogenizezi ușor. 



La final adaugi stafidele. 


Scoți tava din cuptor 


și torni brânza, 


iar deasupra, pui restul de compoziție din blat. 


Dai din nou tava la cuptor și lași aproximativ 50-60 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Lași să se răcească în tavă, apoi transferi pe un platou. Cred că ar trebui împărțită compoziția de blat în 2 părți egale, pentru că fiind puțină compoziție deasupra, a crăpat.



Ciocolata amăruie mărunțită o pui într-un ibric, împreună cu laptele și o lași până se topește și se omogenizează. Ungi pasca cu glazura de ciocolată.


O lași la frigider câteva ore și o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu