joi, 23 iulie 2020

Tarta cu caise, visine si cirese negre







Vă invit la o tartă cu fructe de sezon, pe care am pregătit-o recent și care ne-a plăcut tare mult. Îmi plouă în gură numai când mă gândesc la ea. Cât de curând trebuie să mai pregătesc una. se pregătește foarte ușor și rapid și puteți folosi orice fruct vă place vouă.


Ingrediente:
-pentru aluat:
300g făină albă
150g unt gras (min 82%, rece)
50g zahăr pudră
un praf de sare
esență de lămâie
2 gălbenușuri
3-4 linguri de apă rece

-pentru umplutură:
600g caise (fără sâmburi)
200g vișine
150g cireșe negre
50g zahăr măcinat
3 linguri amidon

-pentru aluat sfărâmicios:
75g făină
50g zahăr
50g unt


Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).















Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. Puteți pune zahăr după gust. Eu am folosit 50g zahăr pentru toate fructele, iar tarta a ieșit mai acrișoară (pentru că așa ne place nouă).




Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.




Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos.


Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, 




apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe 


și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu