Vă invit să încercați un cheesecake absolut delicios, pe care l-am pregătit după o rețetă de la Laura (bucataras.ro).
Ingrediente:
-pentru blat:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt
-pentru cremă:
600 g brânză de vaci
150 ml smântână
600 g brânză de vaci
150 ml smântână
1 praf sare
400g piure de dovleac
200g gem de caise
2 ouă
30 g zahăr pudră cu aromă de rom
30 g zahăr pudră cu aromă de rom
O lingură esență de rom
-pentru glazura de ciocolată:
-pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată neagră
100ml frișcă lichidă
-pentru ornat:
100 ml frișcă lichidă
100 ml smântână (peste 25% grăsime)
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Mod de preparare:
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema:
Mixezi brânza, un praf sare, smântâna, piureul de dovleac (eu am copt dovleacul cu o zi înainte, l-am mixat și l-am pus la rece), ouăle,
zahărul aromatizat, gemul de caise și esența de rom
până obții o compoziție
omogenă și fină. Această compoziție o torni ușor peste blatul de biscuiți. Lași
cel puțin un deget până la marginea tăvii pentru că la copt va crește
compoziția. Dacă mai rămâne compoziție, o poți coace în altă formă.
Introduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru aproximativ
60-70 de minute. Alături pui o tavă cu apă, pentru a coace cheesecake-ul în
baie de aburi. Va ieși mai suculent.
După ce cheesecake-ul se rumenește frumos îl scoți din cuptor și
îl lași la răcit cel puțin 4-5 ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci
cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească puțin și ornezi prăjitura.
Mixezi frișca lichidă cu smântâna, o lingură zeamă de lămâie și 2 linguri zahăr pudră și decorezi prăjitura după imaginație.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu