luni, 20 aprilie 2020

Negresa cu mascarpone si fructe



Vă invit să încercați o prăjitură absolut delicioasă. Deși e o bombă calorică, măcar din când în când merită să ne răsfățăm.


Ingrediente:
200 g ciocolată neagră
115 g unt
70 g zahăr
80 g făină
3 ouă
un praf de sare

Pentru cremă:
250 g mascarpone
1 ou
50 g zahăr
mure congelată
2 căpșuni
2 linguri făină

Mod de preparare:
Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. 




Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. 


Se adaugă făina  și se încorporează ușor cu mișcări de jos în sus. 



Se toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt.


Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul măcinat, apoi se adugă oul și se mixează. 




Se adaugă făina și se omogenizează. 


Se toarnă crema de brânză peste compoziția de ciocolată 


și cu ajutorul unei furculițe se amestecă ușor, se marmorează. 


Se pun fructele peste cele 2 compoziții și se presează ușor.


Se coace în cuptorul preîncălzit 30-35 minute la 180 grade C, până când trece testul scobitorii. Se lasă să se răcorească și se servește.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu