miercuri, 5 mai 2021

Pasca cu ciocolata si frisca La Dorna


Nouă ne plac foarte mult deserturile cu ciocolată, astfel încât de pe masa de sărbători nu putea să lipsească o pască cu ciocolată. Pentru mai multă cremozitate am adăugat și 100 ml smântână pentru frișcă LaDorna. 

#BUZZLaDORNA , #FriscaLaDORNA

Ingrediente:

-pentru aluat:
200g smântână
70g zahăr
25g cacao
25g unt topit
1 linguriță bicarbonat
250 făină
1 praf de sare

-pentru umplutură:
250 g cremă de brânză (mascarpone)
80 g zahăr măcinat
100 ml smântână pentru frișcă LaDorna
200 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
3 ouă
30 g amidon
1 linguriță esență de vanilie

Ouă de ciocolată pentru decor – optional

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaoa și bicarbonatul și omogenizezi. 



La sfârșit făina cernută în două-trei tranșe 



și frămânți un aluat ușor moale, pe care-l învelești în folie alimentară și îl dai la frigider pentru 30 de minute. 


Întinzi aluatul cu sucitorul pe o hârtie de copt, apoi îl transferi într-o formă de tartă și îl înțepi cu o furculiță pentru a evita umflarea lui. Tai surplusul de aluat de pe margine. 



Acoperi aluatul cu hârtie de copt și adaugi boabe de fasole deasupra sau biluțe speciale pentru copt și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 10 minute.




Din aluatul rămas decupezi floricele pe care le coci în cuptor pentru 10-15 minute.

Între timp pregătești umplutura.

Topești ciocolata pe baie de aburi.




Într-un castron încăpător amesteci crema mascarpone cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, mixând după fiecare.



Torni ciocolata puțin răcorită peste brânză, în fir subțire, amestecând continuu. După ce ai încorporat ciocolata, torni smântâna pentru frișcă și amesteci.



Adaugi esența de vanilie, apoi amidonul pe care îl încorporezi bine.




Scoți tava din cuptor și îndepărtezi hârtia de copt cu fasolele și torni umplutura peste aluat.





Deoarece tava mea nu era foarte înaltă mi-a mai rămas compoziție, pe care am turnat-o în forme mici de tarte, de silicon.



Coci pasca la 160 de grade (ventilație, căldură de sus și de jos) pentru 40 de minute. Scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească în formă.


O decorezi cu ouă de ciocolata și cu floricele din aluat sau o lași simplă. După ce s-a răcit complet o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu