marți, 18 mai 2021

Ciorba de miel




A fost prima dată când am pregătit ciorbă de miel pentru acest Paște. A ieșit delicioasă și a fost apreciată de toți cei care au gustat-o.

Ingrediente:
1 cap miel

gâtul + câteva coaste
3 morcovi
1 ceapă roșie

1 ceapă albă
1/2 ardei gras roșu
1/2 telina
4 linguri ulei
4 linguri oțet de mere
1 lămâie- zeama
1 foaie dafin
200 ml smântână pentru gătit
piper negru măcinat
sare

leustean verde

pătrunjel verde


Mod de preparare:
Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.




Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă. Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .



Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 



La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu