sâmbătă, 1 septembrie 2018

Cartofi taranesti cu carnaciori



Din seria mâncărurilor rapide vă recomand și acest preparat aboslut delicios!

Ingrediente:
1 kg cartofi noi
2 cârnăciori
2 cepe galbene
200g roșii în sos
5 bucati gogosari murati
2-3 linguri ulei
condiment pentru cartofi Delikat
amestec de ierburi și boia Delikat
50 ml apă
2-3 linguri ulei de măsline
sare
1/2 legatura patrunjel verde


Mod de preparare:
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. 


Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci prin jet de apă rece, îi cureți și îi tai în jumătate (sau îi lași întregi dacă sunt mici). 


Pui cartofii într-un castron, torni uleiul de măsline peste ei, apoi presari condiment pentru cartofi Delikat și îl distribui uniform.


Cât timp fierb cartofii prepari sosul. Cureți ceapa, o speli și o toci julien și lași câteva minute să se călească. Pasezi roșiile cu sosul. Presari amestec de ierburi și boia Delikat peste ceapă 


și torni sosul de roșii, 


adaugi 50 ml de apă, cârnăciorii (eu i-am făcut pe grătar pentru că erau cruzi) și lași să fiarbă la foc mediu, până când ceapa se înmoaie și scade sosul. 


Adaugi sare dacă mai este nevoie.
Adaugi cartofii și amesteci ușor.



Transferi cartofii într-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi gogoșarii tăiați felii si dai vasul la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade.


La final adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu