200g nuci măcinate
60 g zahăr pudră
Crema de ciocolata:
100 ml lapte
4 gălbenușuri
50 g zahăr
200 g ciocolată
6 g gelatină
Crema de vanilie:
100 ml lapte
3 gălbenușuri
70 g zahăr
6 g gelatină
60 g zahăr pudră
Crema de ciocolata:
100 ml lapte
4 gălbenușuri
50 g zahăr
200 g ciocolată
6 g gelatină
Crema de vanilie:
100 ml lapte
3 gălbenușuri
70 g zahăr
6 g gelatină
Esență de vanilie
200 ml frișcă lichidă
200 ml smântână (peste 25% grăsime)
Jeleu de capsuni:
600-700 g căpșuni
90 ml apă
3-4 linguri zahăr
10 g gelatină
Jeleu de capsuni:
600-700 g căpșuni
90 ml apă
3-4 linguri zahăr
10 g gelatină
Mod de preparare:
Blat:
Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă.
Nucile le mărunțești cu un blender și le încorporezi cu o spatulă în spuma de albuș.
Tapetezi tava cuptorului cu hârtie de copt și torni compoziția și o nivelezi. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 minute.
Crema de ciocolata:
Pui gelatina la hidratat în 30 ml de apă rece. Amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat. Într-o crăticioară pui laptele la foc mic, îl lași până când se încălzește ușor. Amestecul călduț îl torni peste crema de ouă cu zahăr și pui din nou pe foc mic. Amesteci cu un tel, până se îngroașă puțin.
Adaugi ciocolata ruptă în bucățele cât mai mici și amesteci până se topește complet.
Lași compoziția să se răcească.
Adaugi gelatina dizolvată pe
baie de aburi și amesteci ușor. Lași crema să se răcescă complet.
Crema de vanilie:
Pui gelatina la hidratat în 30 ml de apă rece. Amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat. Într-o crăticioară pui laptele la foc mic, îl lași până când se încălzește ușor. Amestecul călduț îl torni peste crema de ouă cu zahăr și pui din nou pe foc mic. Adaugi esența de vanilie și amesteci cu un tel, până se îngroașă compoziția. După ce s-a îngroșat, iei crăticioara de pe foc și lași să se răcească crema.
Adaugi gelatina dizolvată pe baie de aburi și amesteci ușor. Lași crema să se răcescă complet.
Mixezi smântâna cu frișca lichidă până când obții o frișcă tare.
Adaugi jumătate peste crema de ciocolată
și restul o adaugi peste crema de vanilie.
Asamblare:
Tai foaia de blat pe mijloc, obținând 2 foi de aceeași mărime. Dacă ai o tavă de mărimea foilor, asezi pe ea hârtie de copt sau folie alimentară și asamblezi acolo prăjitura.
Pui primul blat și torni crema de ciocolată și nivelezi.
Acoperi cu cea de-a doua foaie de blat torni crema de vanilie și introduci tava la frigider.
Crema de vanilie:
Pui gelatina la hidratat în 30 ml de apă rece. Amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat. Într-o crăticioară pui laptele la foc mic, îl lași până când se încălzește ușor. Amestecul călduț îl torni peste crema de ouă cu zahăr și pui din nou pe foc mic. Adaugi esența de vanilie și amesteci cu un tel, până se îngroașă compoziția. După ce s-a îngroșat, iei crăticioara de pe foc și lași să se răcească crema.
Adaugi gelatina dizolvată pe baie de aburi și amesteci ușor. Lași crema să se răcescă complet.
Mixezi smântâna cu frișca lichidă până când obții o frișcă tare.
Adaugi jumătate peste crema de ciocolată
și restul o adaugi peste crema de vanilie.
Asamblare:
Tai foaia de blat pe mijloc, obținând 2 foi de aceeași mărime. Dacă ai o tavă de mărimea foilor, asezi pe ea hârtie de copt sau folie alimentară și asamblezi acolo prăjitura.
Pui primul blat și torni crema de ciocolată și nivelezi.
Acoperi cu cea de-a doua foaie de blat torni crema de vanilie și introduci tava la frigider.
Între timp se pregătește jeleul de căpșuni.
Într-o crăticioară, pui zahărul, căpșunile tăiate în 4 și apa.
Strivești căpșunile cu o furculiță. Fierbi la foc mic și spumezi când este nevoie. Când amestecul se transformă într-o substanță mai lichidă, iei crăticioara de pe foc și treci amestecul prin sită.
Lași să se răcească.
Strivești căpșunile cu o furculiță. Fierbi la foc mic și spumezi când este nevoie. Când amestecul se transformă într-o substanță mai lichidă, iei crăticioara de pe foc și treci amestecul prin sită.
Lași să se răcească.
Hidratezi gelatina în 50 ml de apă rece, conform instrucțiunilor
de pe ambalaj. Dizolvi gelatina pe baie de aburi, iar apoi o torni peste jeleu.
Lași să se răcorească și torni jeleul peste crema de vanilie.
Lași la frigider până a doua zi.
Lași la frigider până a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu