Dacă tot stăm mai mult prin casă în această perioadă, zic că e momentul să pornim cuptoarele și să pregătim ceva bun. Vă invit să încercați această rețetă deoarece este și rapidă și delicioasă.
-pentru blat:
300 g făină
1 plic praf de copt
25g cacao
2 ouă mari
1 praf de sare
150 ml ulei
100 g zahăr
200 ml lapte
-pentru umplutură:
700 g brânză de vaci, scursă bine
100 g zahăr
3 ouă mari
700 g brânză de vaci, scursă bine
100 g zahăr
3 ouă mari
esență de vanilie
esență de lămâie
esență de lămâie
50 g stafide
2-3 linguri făină
Mod de preparare:
Se cerne făina cu praful de copt și cacao.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi gălbenușurile, apoi uleiul în fir subțire, mixând continuu.
Mod de preparare:
Se cerne făina cu praful de copt și cacao.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi gălbenușurile, apoi uleiul în fir subțire, mixând continuu.
Se adaugă alternând 2-3 linguri din amestecul cu făină, apoi o parte din lapte și se bate în continuare până la încorporarea întregii cantități de făină și lapte.
Se mixează brânza de vaci cu zahărul, ouăle și aromele. Se adaugă făina și se
amestecă ușor. Se înglobează stafidele.
Se toarnă compoziția de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35cm), păstrând 4-5 linguri de compoziție.
Se pune crema de brânză peste aluat
și se adaugă din loc în loc, câte o lingură
de aluat. Cu ajutorul unei furculițe se marmorează compoziția.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru cca 45- 50 de minute, la 180 grade sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcescă apoi se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu