sâmbătă, 25 aprilie 2020

Placintele cu mere


La plăcinte înainte, spune o vorbă din bătrâni! Neapărat să le încercați și voi, să vă convingeți cât sunt de bune.

Ingrediente:
-Pentru aluat:
250 g făină
100 g unt
1 vârf cuţit de sare
2 linguri zahăr pudră
40 g nuci
100 ml smântână
1 ou mare (sau 2 ouă mici)

-Pentru umplutură:
5 mere
5 linguri zahăr

-Pentru uns:
1 ou bătut

Mod de preparare:
Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. 


Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea oului, e posibil ca aluatul să mai ceară făină. Dacă mai este necesar, adaugați făină, pe măsură ce frământați aluatul cu mâna.


Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare, se storc bine și se pun la călit cu zahărul pentru 5-10 minute. Se lasă să se răcească de tot.


Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 10 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.




Se pune o linguriţă de mere în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.



Se aşează plăcințelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut,



şi se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu