Dacă aveți niște banane bine coapte și nu știți ce să pregătiți cu ele, vă recomand acest desert rapid și delicios. Eu am folosit doar 30g de zahăr brut și a fost suficient de dulce. Dacă vă plac prăjiturile mai dulci puteți să mai adaugați zahăr.
Ingrediente:
150 g făină
30 g zahăr brut
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
1/2 lgt sare
2 banane coapte
150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
60 g unt topit
1 ou
esență de vanilie
50 g nuci alune de pădure tocate
100 g picături ciocolată amăruie (peste 50% cacao)
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat,
sare, praf de copt și bicarbonat.
În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.
și picăturile de ciocolată și omogenizezi bine compoziția și o torni în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Presari deasupra câteva picături de ciocolată și bucățele de alune.Coci în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.
Când este gata, o scoți și o lași să se răcească pe un grătar.O feliezi rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu