luni, 12 aprilie 2021

Banana bread cu alune si ciocolata



Dacă aveți niște banane bine coapte și nu știți ce să pregătiți cu ele, vă recomand acest desert rapid și delicios. Eu am folosit doar 30g de zahăr brut și a fost suficient de dulce. Dacă vă plac prăjiturile mai dulci puteți să mai adaugați zahăr.

Ingrediente:
150 g făină
30 g zahăr brut
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
1/2 lgt sare
2 banane coapte
150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
60 g unt topit
1 ou
esență de vanilie
50 g nuci alune de pădure tocate
100 g picături ciocolată amăruie (peste 50% cacao)


Mod de preparare:
Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat.



În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.


Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și omogenizezi, apoi adaugi alunele tocate 



și picăturile de ciocolată și omogenizezi bine compoziția și o torni în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.


Presari deasupra câteva picături de ciocolată și bucățele de alune.Coci în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.


Când este gata, o scoți și o lași să se răcească pe un grătar.O feliezi rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu