vineri, 9 aprilie 2021

Placinta cu mazare si aluat de avocado



Vă invit să încercați o combinație inedită: o plăcintă de mazăre dulce și gustoasă, cu busuioc și cu un aluat cu avocado. Eu văzusem rețeta la Jamie Oliver pe Tv Paprika și mi s-a părut interesantă.

Pe mine nu m-a dat pe spate aluatul pentru că a ieșit puțin amăruit: posibil să fi fost amărui unul dintre avocado sau poate a ieșit așa pentru că nu era foarte copt. Nu știu care e explicația, dar în combinație cu mazărea dulcică a fost super.

Vă sfătuiesc să alegeți avocado foarte copt și să-l pasați foarte bine, ca să nu rămâne bucățele mai mari în aluat, care sunt inestetice.

Ingrediente:
-pentru aluat:
2 buc avocado (200g) bine copt
400g făină
sare
2 linguri apă rece

-pentru umplutură:
450g mazăre congelată
6 ouă
90g brânză cheddar
busuioc
sare

Mod de preparare:

Cureți avocado de coajă, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la rece pentru 30 de minute.





Între timp, mixezi mazărea (decongelată) cu un mixer vertical, adaugi și frunzele de busuioc și mixezi. 


Adaugi ouăle și sare după gust și mixezi până când obții o compoziție fină. Adaugi brânza cheddar dată pe răzătoarea mică și omogenizezi cu o lingură.



Scoți aluatul, îl întinzi pe o hârtie de copt și apoi îl transferi în tava (28 x 19 cm) a cărui fund l-ai tapetat cu hărtie de copt și ai uns pereții cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc. Pui hârtie de copt în interiorul aluatului și boabe de mazăre sau bile pentru copt și introduci tava cu aluatul în cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade C.



Scoți tava, îndepărtezi hârtia de copt cu boabele de fasole din interior și torni compoziția de mazăre. Întroduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.



Scoți tarta, o lași să se răcorească puțin și o servești.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu