Dacă vă plac brioșele cu ciocolată la fel de mult ca și nouă, neapărat trebuie să încercați această rețetă. Se face rapid și e delicioasă.
Ingrediente (pentru 17 buc):
4 ouă
370 g făină
300 g zahăr brun
50 g cacao extra black
320 ml lapte
120 g unt
1 plic praf de copt
50 g ciocolată neagră
-pentru ornat:
200ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
50g zahăr măcinat
bombonele colorate (opțional)
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt.
200ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
50g zahăr măcinat
bombonele colorate (opțional)
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt.
Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și omogenizezi compoziția amestecând ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Adaugi ciocolata tăiată în bucăți potrivite și omogenizezi.
Coci brioșele în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 minute.
Le scoți din cuptor și le lași să se răcească complet pe un grătar.
Între timp mixezi crema mascarpone cu zahărul timp de un minut, apoi adaugi smântâna pentru frișcă și mixezi câteva minute, până când se îngroașă compoziția și ornezi brioșele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu