Cine poate să refuze o bucățică de ciocolată? Eu sigur n-aș
refuza. Vă invit să încercați și voi rețeta. Poate fi pregătită cu orice fruct,
de sezon.
Ingrediente:
-pentru stratul de cacao:
90 ml apă
150 g zahăr
240 g lapte praf
40 g cacao
120 g unt
-pentru stratul de cacao:
90 ml apă
150 g zahăr
240 g lapte praf
40 g cacao
120 g unt
esență de rom
50g nuci
-pentru stratul de coacăze:
100 ml suc de coacăze
130 g zahăr
120 g unt
260 g lapte praf
-pentru stratul de coacăze:
100 ml suc de coacăze
130 g zahăr
120 g unt
260 g lapte praf
50g nuci
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe
să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are
aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaoa și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi.
Torni siropul peste ingredientele uscate și
amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din nucile rupte
bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata,
apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de coacăze ne trebuie aproximativ 300 g coacăze. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr.
Din momentul în care încep
să fiarbă le lași 10 minute pe foc apoi pasezi
și le pui într-o sită la strecurat pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de coacăze și îl pui pe foc împreună cu cele 130 de grame de zahăr.
Măsori 100 ml de suc de coacăze și îl pui pe foc împreună cu cele 130 de grame de zahăr.
Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat cerni laptele praf apoi pui peste el siropul de coacăze și amesteci bine.
Adaugi nucile și omogenizezi.
Torni compoziția peste cea de ciocolată și
dai tava la rece.
Dupa 3-4 ore de stat la rece se feliază perfect. Tai batoane
de ciocolată și le servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu