-pentru aluat:
500 g făină
100 g unt
150 ml apă caldă
5 g drojdie uscată
500 g făină
100 g unt
150 ml apă caldă
5 g drojdie uscată
sare
1 ou
-pentru umplutură:
250 g piept de pui
300 g amestec de legume congelate (mazăre boabe, ardei roșu, porumb, morcov cubulețe)
300 g smântână
1 ou
-pentru umplutură:
250 g piept de pui
300 g amestec de legume congelate (mazăre boabe, ardei roșu, porumb, morcov cubulețe)
300 g smântână
1 lingură amestec de ierburi si boia Delikat
5 ouă
sare
1 lingură ulei
2 linguri pesmet
1 ou+1 lingură lapte ptr uns
Mod de preparare:
sare
1 lingură ulei
2 linguri pesmet
1 ou+1 lingură lapte ptr uns
Mod de preparare:
Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un
castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit,
apa și drojdia.
Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un
prosop și îl lași la crescut la caldură.
Între timp pregătești umplutura.
Tai pieptul de pui cubulețe mici, pe care le pui la rumenit în uleiul încins într-o tigaie cu o lingură de amestec de ierburi si boia Delikat.
Când pieptul a început să se rumenească, adaugi legumele și sare.
Le lași să se înmoaie ușor, apoi le lași să se răcească.
Într-un castron bați smântâna cu ouăle și sare după gust. Pui legumele în amestecul format și omogenizezi. Ungi o tavă cu puțin unt. Întinzi 2/3 din aluat pe fundul formei și pe pereți. Presari pesmetul,
apoi torni compoziția.
Aluatul rămas îl întinzi cu sucitorul și îl tai fâșii,
pe care le așezi sub formă de grilaj deasupra. Ungi grilajul cu oul bătut cu
lapte.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 de minute,
până când se rumenește frumos.
Servești plăcinta caldă sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu