Ingrediente:
450g mazăre congelată
1 dovlecel
3 cartofi
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
1 felie țelină
1 ceapă
3 căței de usturoi
10-15 buchețele broccoli
sare
piper
-pentru crutoane:
4 felii de pâine
rozmarin
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere.
Se adaugă o linguriță de
sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele
de broccoli.
Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper
după gust.
Pentru crutoane se folosește pâine
veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile
într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se
condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie
toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul
încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5
minute.
Supa se servește cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu