Ingrediente:
250g linte
3-4 cartofi
2 morcovi mari
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
1 felie țelină
1 roșie
1 ceapă
3 căței de usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
cimbru
-pentru crutoane:
4 felii de pâine
rozmarin
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală lintea bine (în 5-6 ape)
și se lasă să se înmoaie timp de o oră.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar cartofii și roșia se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere.
Se adaugă o linguriță de sare și se
lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10 minute se adaugă și lintea, boia de
ardei dulce și cimbrul.
Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă
sare și piper după gust. Înainte de a le mixa se scoate o parte din apă, dacă
vi se pare prea multă și se poate adaugă la final dacă e cazul.
Pentru crutoane se folosește pâine
veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile
într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se
condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie
toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul
încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5
minute.
Supa se servește cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu