Aceasta rețetă delicioasă și cremoasă am descoperit-o pe bucataras.ro. Vă invit să o încercați și voi: este absolut delicioasă.
-pentru blat:
250 g biscuiți cu cacao
100 g unt topit
Crema:
200 g ciocolată neagră
200 g frișcă lichidă
10 g gelatină
500 g mascarpone
60 g zahăr pudră
200 g frișcă lichidă spumată
Decor:
mure
zmeură
fructe exotice (din conservă)
ornamente pentru prăjituri
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Se pune gelatina într-un castron cu apă rece (50ml) și se lasă la hidratat. Se topește pe baie de aburi.
Se taie ciocolata și se pune peste ea frișca fierbinte,
se omogenizează bine, se lasă să se răcorească apoi se pune gelatina. Se amestecă ușor.
Se mixează crema mascarpone cu zahărul pudră până devine pufoasă și apoi se pune ciocolata și se omogenizează bine.
Se adaugă frișca în crema de mascarpone cu ciocolată și se mixează.
Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece câteva ore până se întărește.
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Se pune gelatina într-un castron cu apă rece (50ml) și se lasă la hidratat. Se topește pe baie de aburi.
Se taie ciocolata și se pune peste ea frișca fierbinte,
se omogenizează bine, se lasă să se răcorească apoi se pune gelatina. Se amestecă ușor.
Se mixează crema mascarpone cu zahărul pudră până devine pufoasă și apoi se pune ciocolata și se omogenizează bine.
Se adaugă frișca în crema de mascarpone cu ciocolată și se mixează.
Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece câteva ore până se întărește.
Înainte de a desface inelul de
tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu