Vă invit la o felie de negresă, absolut delicioasă și foarte ușor de pregătit.
Ingrediente:
200 g făină
50 g cacao
¼ linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
100 g zahăr
3 ouă
150 m ulei de floarea soarelui
150 ml lapte
50g nuci
esență de rom
1 praf de sare
3-4 piersici din compot
Cum procedam:
Se cerne într-un bol încăpător făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Se mixează ouăle cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul, laptele și esența de rom și se omogenizează compoziția.
Se adaugă compoziția uscată peste cea umedă și se mixează cu mixerul pentru câteva secunde, apoi se continuă omogenizarea ușor, cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus.
Nucile se taie / rup în bucăți mai mici și se adaugă în compoziție.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă de 28/19 cm
Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii.
Se adaugă deasupra 1-2 piersici tăiate în felii.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu