vineri, 27 decembrie 2019

Fursecuri cu ciocolata



Aceste fursecuri le-am pregătit împreună cu fetele mele, pentru Crăciun. De obicei eu sunt perfecționistă și îmi doresc să arate prăjiturile cât mai bine. De această dată m-am bucurat alături de fete de acest moment. 
Vă sfătuiesc să nu folosiți această rețetă pentru prăjituri care au imprimat un model, deoarece cresc în cuptor și modelul nu iese perfect.

Ingrediente:
200 g unt
50 zahăr măcinat
2 ouă
150 g ciocolată cu 50% cacao
3 linguri lapte
400-450 g făină
1 linguriță rasă praf de copt
2 lingurite esență de lămâie
1 linguriță rasă scorțișoară
un praf de sare


Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit. 


Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine după fiecare, 


apoi se pune ciocolata topită și esența de lămâie. 


Se amestecă bine. 


Se presară scorțișoara și praful de copt. Făina cernută se pune treptat. 


Se mixează cât se poate, apoi se frământă cu mâna, până când se obține un aluat omogen și nelipicios. 


Când este gata, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute. 


După acest timp, se scoate jumătate din el  (restul se lasă la rece și se întinde o foaie nu foarte subțire. Cu o formă se decupează fursecurile, se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins, la 170 de grade, pentru 10 minute.


Se lasă să se răcească, 


apoi se păstrează într-o caserolă sau o cutie specială pentru biscuiți cu capac.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu