luni, 30 decembrie 2019

Placinta cu carne de porc



Ce spuneți de o porție de plăcintă delicioasă? Vă recomand să încercați și voi rețeta și să vă convingeți cât e de bună.

Ingrediente (tava 25x35 cm):
700 g carne de porc
2 buc ceapă (mare)
½ ardei gras roșu
3-4 linguri ulei
500 g foietaj
50 g pesmet
3 ouă
150 g cascaval
pătrunjel verde
piper
sare
Boia de ardei dulce


Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe.
Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă înăbuşirea circa 30 de minute. 


Se adaugă și ardeiul tăiat cubulețe, pătrunjel, sare, boia de ardei dulce și piper și se mai lasă câteva minute. 


Se lasă să se răcească și se mai adaugă sare, dacă este cazul. Se mixează ouăle și se adaugă peste compoziție, păstrând câteva linguri pentru uns foaia de aluat de deasupra. 


Se adaugă pesmet şi se omogenizează. 


Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se întinde o foaie de aluat în tavă, se presară jumătate din caşcavalul ras, 


se toarnă compoziţia de carne și se presară restul de cașcaval. 



Se aşează deasupra cea de-a doua foaie de aluat și se unge cu oul rămas. Se înțeapă aluatul din loc în loc (pentru a nu se umfla la copt),


se introduce tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 10 minute), apoi la foc potrivit şi se lasă până la coacerea completă, circa 30-35 de minute (până când plăcinta se rumenește frumos).


Preparatul se taie felii şi se serveşte cald, cu diferite garnituri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu