vineri, 25 septembrie 2020

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac


Ador prăjiturile cu dovleac și dacă tot a început sezonul lui am purces la pregătit bunătăți.
A ieșit absolut delicioasă această prăjitură. O adevărată bombă calorică ce-i drept, dar din când în când ne mai permitem o escapadă mică. :))

Ingrediente:

Pentru baza:
180 g unt
260 g ciocolată amăruie
20 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
3 ouă
80 g făină
80 g cacao extra black
Un praf de sare


Pentru cremă:
250 g cremă mascarpone
50 g zahăr măcinat
1/2 linguriță scorțișoară
400 g piure de dovleac copt


Mod de preparare:

Piureul de dovleac
Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius.
Dupa ce s-a copt, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, iar pulpa se transformă în piure cu ajutorul unui blender vertical.


Baza:
Untul și ciocolata se topesc pe baie de aburi și se lasă să se răcească.


Separat se mixează ouăle cu un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă cacaoa  și se mixează, apoi ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă ușor cu o spatulă.



Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă, doar cât să se înglobeze.




Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând 4-5 linguri de compoziție, apoi se pregătește crema.



Crema
Se pun toate ingredientele într-un castron și se mixează 1 minut la viteză maximă. 
Se adaugă 2 linguri de făină și se omogenizează.



Se pune crema peste compozitia cu ciocolată, apoi se adaugă din loc în loc crema de ciocolată păstrată.



Cu ajutorul unei furculițe se face un model marmorat, adică întrepătrundem crema de dovleac cu compoziția cu ciocolată.



Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar sau un fund din lemn și se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu