duminică, 27 septembrie 2020

Tarta cu ton si cartofi



Vă invit să ăncercați și voi această tartă. Este rapidă și delicioasă.

Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g unt
1 ou
200 g făină
2 linguri smântână
sare

-pentru umplutură:
3 cartofi 
1 lingură parmezan / brânză Gouda
300 gr ton în suc propriu
150 g cașcaval
1/2 legătură mărar verde
sare
piper
1/2 linguriță busuioc uscat
5 roșii cherry

Mod de preparare:
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, 
smântâna si sareași se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așează în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, să se dă la frigider.


Umplutura: Cartofii curățați și tăiați în cuburi, se fierb în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg de apă, se pasează și se lasă să se răcorească. Mărarul se toacă mărunt și se încorporează peste cartofii reci. Se adaugă brânza Gouda și busuiocul. Se desfac cutiile cu ton și se scurg de lichid. Cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scoate tava cu aluat din frigider, se pune umplutura de cartofi, se nivelează, 


se presară puțin cașcaval ras, se pune tonul, se presară jumătate din cașcavalul ras rămas, 






apoi se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade. Se lasă tarta pentru 25-30 de minute, apoi se scoate și se așează jumătățile de roșii cherry și se mai lasă 15-20 de minute până când se coace bine aluatul. 



Cand este gata, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească. Se poate servi caldă dar și rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu